Nieuws - 20 januari 2011

Gluurder op de Haarweg

Er is mogelijk een gluurder actief bij de studentencomplexen Haarweg en Marijkeweg. Afgelopen maandagavond werd studente Simone van Herrewijn bekeken toen ze zich in haar kamer aan het omkleden was.

gluren.jpg
Simone's huisgenoot Tim zag een onbekende jonge man voor haar raam staan. 'Ik had in eerste instantie niet door wat er aan de hand was. Pas toen hij raar reageerde en wegvluchtte, had ik door wat hij daar deed'.  
Het was rond half twaalf 's-avonds en Simone was zich aan het klaarmaken om te gaan slapen. 'Ik had niet gezien dat er een kier tussen mijn gordijnen zat, maar die jongen moest best veel moeite doen om iets te kunnen zien.' Een echt goede blik heeft ze niet op de jongen kunnen werpen. In elk geval was het geen oude vent, maar een blanke jongen van begin twintig. Simone: 'Het is niet eens van belang wat hij heeft gezien, het vervelender dat je niet weet hoe lang hij er al zat. Dat je in de gaten gehouden bent is een raar idee.'

Navraag bij huisvester Idealis leert dat soortgelijke incidenten af en toe voorkomen, maar dat er nog niet genoeg signalen zijn voor verdere actie. Bij de politie in Wageningen is vorige week één melding binnengekomen van een man die zich vreemd gedroeg, bij de Haarweg. Maar of dit een gluurder was kan de politie niet bevestigen. Idealis raadt studenten aan om waakzaam te zijn en incidenten te melden bij de complexbeheerder en de wijkagent. En om de gordijnen goed dicht te doen.