Nieuws - 11 januari 2013

Gezocht: gore fornuizen

Smerigheid is van alle tijden. Resource zoekt het meest walgelijke studentenfornuis van Wageningen UR. De beloning: een bord.

IMG_1599.JPG
Je kent ze vast wel, die keukens waar je je ouders liefst niet ontvangt. Verzamelplaatsen van minstens een week experimenteel koken. Wie had er ook al weer corvee deze week? Levende archieven van de meest boeiende micro-organismen. Misselijkmakende biotopen, voer voor (micro)biologen.
Stillevens
Maar tegelijkertijd is een voos fornuis ook een prachtig stilleven. Kunst zelfs, als je er oog voor hebt en even vergeet waar zo'n kookplaat ook al weer voor dient. Resource wil er graag een aantal in beeld brengen. Louter uit esthetische overwegingen, wij oordelen niet. Kortom: stuur in die kunstzinnige foto! En ga aan de haal met de 'De Goor'-award. Aan die prijs zit een verhaal vast.
Goor
Het gaat om het bord dat tot voor kort (afgelopen donderdag om precies te zijn) langs de weg van die naam stond. De weg langs Orion. Maar ook de straat waar Friesland Campina zich vestigt. De zuivelgigant wil evenwel niet aan De Goor zitten. Onder druk van het grootkapitaal is de naam daarom veranderd in Bronland. Resource heeft de borden alvast eigenhandig verwijderd.
Inval
Eentje daarvan is dus voor het smerigste fornuis van 'Wageningen'. Wij vragen om een realistisch kiekje van jullie/jouw kookplaat. De foto's zullen worden gebruikt voor een verhaal in Resource. Een deskundige jury buigt zich over de inzendingen. Bij twijfel aan het werkelijkheidsgehalte zal niet worden geschuwd om ter controle onaangekondigd binnen te vallen. Tart ons voorstellingsvermogen en stuur de inzendingen naar resource@wur.nl