Nieuws - 27 mei 2010

Food Valley trekt zuivelgigant

FrieslandCampina concentreert onderzoek in Wageningen.
Locatie op Kortenoord wellicht uitgebreid.

 
Zuivelbedrijf FrieslandCampina gaat het overgrote deel van de onderzoeksactiviteiten concentreren in Wageningen. Nu nog zitten de medewerkers van de afdeling Research and Development, in totaal circa 250 arbeidsplaatsen, verspreid over Deventer, Tilburg en Wageningen. Waar Friesland-Campina precies komt te zitten, is nog niet bekend. Mogelijk dat de bestaande locatie van de zuivelgigant in Wageningen op Kortenoord, waar al zo'n honderd mensen werken, wordt uitgebreid. Nog voor de zomer wordt daar een definitief besluit over genomen.
Volgens de Wageningse wethouder Lex Hoefsloot van Economische Zaken heeft Friesland-Campina voor Food Valley gekozen vanwege de mogelijke samenwerking met andere bedrijven. Ook heeft de versnelde verlaging van de bouwleges in Wageningen wellicht een rol gespeeld, meent de wethouder.
Al in maart van dit jaar besloot FrieslandCampina om de R&D-activiteiten samen te voegen. 'Na een zorgvuldige afweging', aldus het bedrijf, 'waarbij zakelijke overwegingen en gevolgen voor de medewerkers een belangrijke rol hebben gespeeld, gaat de voorkeur voor de nieuwe vestigingsplaats uit naar Wageningen. Wageningen speelt een centrale rol in Food Valley'. Aan de centrale ondernemingsraad van FrieslandCampina wordt op korte termijn advies gevraagd over het voorgenomen besluit.