Nieuws - 24 augustus 2011

Filmpje kijken bij Bestuursgebouw

tekst:
Suzanne Overbeek

De film die jaarlijks vertoond wordt tijdens de AID was, bij gebrek aan voldoende ruimte op de Markt, dit jaar bij het Bestuursgebouw te zien. Jammer, vinden mentoren en Wageningers rond de Markt.

IMG_0253.JPG
Zondagavond stroomde het veld naast het Bestuurscentrum vol AID-lopers en andere filmliefhebbers voor de jaarlijkse open air movie. Vol verwachting (de titel van de film is een goed bewaard geheim) zoeken ze het beste plekje om de film te kijken.
Vanwege ruimtegebrek op de markt heeft het AID bestuur er dit jaar voor gekozen de film naast het bestuurscentrum te projecteren. Sander de Kraker van het bestuur: "Afgelopen jaar hoorden we dat veel mensen de film niet hadden kunnen zien omdat er geen plek meer was op de Markt. Daarom hebben we besloten de film dit jaar op het bestuursterrein te laten zien."
Naast het bestuurscentrum is er vooral in de breedte voor het scherm veel meer ruimte waardoor er genoeg plaats is voor iedereen om te gaan zitten en het minder druk lijkt dan voorgaande jaren. Sander: ‘We hadden meer AID-lopers verwacht, uiteindelijk zijn het er net iets minder dan vorig jaar: 1499.' Vorig jaar kwamen er 1514 eerstejaars op de introductiedagen af.

Echt een beetje jammer
Niet iedereen is enthousiast over de verplaatsing. Nico de Koning woont in het centrum en zit met zijn huisgenoten op een terrasje. Het is half 9 en de markt is uitgestorven. "Waardeloos, echt een beetje jammer dat de film niet op de markt is. De binnenstad met terrasjes en de kerk geeft sfeer, het is open voor iedereen." Huisgenote Sanne Moejes: "Een half uur geleden zagen we hier nog studenten met een bank op de markt zitten, die zijn ondertussen al vertrokken."

De aankomende eerstejaars vinden het allemaal best. Twee mentormama's praten nog nostalgisch over de film op de markt, maar hun ‘zoon' Ruben van de Ketterij trekt zich daar niks van aan: "Ik vind het wel leuk, een openlucht film is bijzonder."