Student - 1 september 2011

Eten, spelen, feesten

Tweeduizend eerstejaars verkenden de afgelopen dagen hun nieuwe studiestad; bijna 1500 in Wageningen, een stuk of 350 in Leeuwarden en 201 in Velp.

24-AID-BdG-8142.jpg
Wageningen beet het spits af met de Annual Introduction Days, van 19 tot en met 24 augustus. Daar kunnen de studenten terugkijken op een mislukte biercantus en een spetterend eindfeest. In Leeuwarden en Velp is de introductie nog in volle gang. Na 2 september moeten de studenten het zelf zien te rooien.
Leeuwarden


Ongeduldig wachten de nieuwe eerstejaars totdat hun worstjes en hamburgers klaar zijn. Voor het eerst verzorgden studenten van VHL in Leeuwarden zelf het eten tijdens de introductieweek. Voorheen werd de barbecue geregeld door Albron, maar de Kennismakingscommissie realiseerde zich dat het veel goedkoper kon. Veertien studenten Voedingsmiddelentechnologie zorgden nu dat de 250 introlopers een flinke bodem konden leggen voor alle feesten.
VelpDeze eerstejaars moeten in de hot tub even bijkomen van de eerste activiteiten tijdens de introductieweek bij VHL in Velp. Onder het motto 'Gein op Larenstein' kregen de introductielopers tal van zeskampachtige spelletjes voor de kiezen. Een makkelijker manier om elkaar snel wat beter te leren kennen is er haast niet. Net als voorgaande jaren hebben de eerstejaars hun tentjes opgezet op het grasveld achter de school, waardoor het landgoed is veranderd in een grote camping. Op de laatste avond van de introweek wordt het fietsenhok op Larenstein omgetoverd tot een klein, maar inmiddels vermaard poppodium: Laarpop.
Wageningen
De stemming zat er al goed in toen de Jeugd van Tegenwoordig het eindfeest van de AID in Wageningen mocht afsluiten. De handjes gingen enthousiast de lucht in wanneer het populaire trio daarom vroeg. Aan het eind werden tientallen dames het podium op getrokken om met Willie Wartaal, P. FabergĂ© en Vieze Fur mee te springen. De AID-commissie had flink uitgepakt voor het muziekfestival, want ook Chef'Special maakte zijn opwachting op het toneel in de feesttent. Deze band wordt komend seizoen de 'huisband' van het televisieprogramma De Wereld Draait Door.