Nieuws - 19 juli 2018

Ede-Wageningen in augustus slechter bereikbaar per spoor

tekst:
Luuk Zegers

Station Ede-Wageningen is binnenkort twee weken lang minder goed bereikbaar. Van vrijdagnacht 10 augustus tot en met zondag 26 augustus zet de NS bussen in tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen vanwege werkzaamheden aan het spoor.

(c) Shutterstock

Ook tussen Utrecht Centraal en Rhenen worden NS-bussen ingezet. Tussen Ede-Wageningen en Nijmegen rijden treinen met een aangepaste dienstregeling. NS-woordvoerder Anita Boonstra: 'Hou rekening met een extra reistijd van een kwartier tot een half uur, en plan je reis met de NS reisplanner. Die houdt rekening met de bussen.'

Driebergen-Zeist en Veenendaal
Tijdens de werkzaamheden gaan tweehonderd man dag en nacht aan de slag in het stationsgebied van Driebergen-Zeist, vertelt ProRail-woordvoerder Mercedes Grootscholten. 'Delen van het station worden gesloopt, er wordt een nieuw spoordek ingeschoven, nieuwe sporen worden gebouwd en ga zo maar door.' Eigenlijk wordt het station helemaal vervangen, blijkt uit de plannen. Ook in Veenendaal wordt aan het spoor gewerkt; daar worden twee tunnels onder het spoor aangelegd. 'Het doel van deze projecten is om meer treinverkeer mogelijk te maken tussen Utrecht en Nijmegen', aldus Grootscholten.

Zo moet een van de tunnels in Veenendaal eruit gaan zien. © ProRail

AID
De werkzaamheden vallen samen met de Algemene Introductiedagen (AID). Tussen 17 en 22 augustus neemt zo'n 95% van de nieuwe studenten deel aan deze introductie. De organisatoren van de AID raden deelnemers aan om in Wageningen te overnachten. Dat kan onder andere bij verenigingen, mentoren en groepsgenootjes, maar ook op Facebookpagina's als Wageningen Student Plaza worden geregeld slaapplekken aangeboden.