Nieuws - 13 oktober 2017

Durfweek brengt 2300 euro op

De jaarlijkse Durfweek van Ceres heeft ruim 2300 euro opgeleverd. Met het geld kunnen vluchtelingen lessen volgen aan de universiteit.

© Sven Menschel

Het ingezamelde geld gaat dit jaar naar WURth-while. Dit initiatief van WUR maakt het voor vluchtelingen die nog geen verblijfsvergunning hebben mogelijk om vakken te volgen aan de universiteit. Het geld zal worden gebruikt om de studenten te ondersteunen in kleine kosten als lesmateriaal en vervoer naar de universiteit.

Bingo
De jaarlijkse Durfweek is een initiatief van Stichting Durf!, een commissie van W.S.V. Ceres. De hele week werd geld opgehaald met allerlei activiteiten, variërend van bingo en snackverkoop tot een open feest. Cornelien Smit, penningmeester van Stichting Durf!, is erg blij met het resultaat. ‘Naar verwachting wordt het eindbedrag nog hoger, nadat we de laatste berekeningen hebben uitgevoerd. Wie weet halen we een nieuw recordbedrag.’ Vorig jaar haalde de commissie 2500 euro op voor Vluchteling Onder Dak, een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met de opvang en begeleiding van mensen waarvoor het eerste verzoek tot asiel is afgewezen.

Tijdens de dineravond op dinsdag was al onze wodka uitverkocht
Cornelien Smit

Loterij
Het meest succesvol was de loterij, waarmee 1100 euro is ingezameld. Verschillende bedrijven in Wageningen hebben bijgedragen door prijzen te schenken, waaronder speciaalbieren en dinercheques. Smit: ‘Het is mooi om te zien dat plaatselijke ondernemers betrokken zijn bij dit lokale initiatief.’ Naast de loterij is er veel geld opgebracht met drankverkoop. ‘Tijdens de dineravond op dinsdag was al onze wodka uitverkocht. We hebben toen extra moeten inslaan voor het open feest van donderdag.’

Lees meer: