Nieuws - 1 maart 2016

‘Doneer verlofuren aan Alpe d’HuZes’

tekst:
Rob Ramaker

De Wageningse deelnemers aan Alpe d’HuZes roepen medewerkers van Wageningen UR op verlofuren te doneren aan het goede doel. Hun nettoloon komt zo ten goede aan de kankerbestrijding.

Foto: René Wouters

Jaarlijks proberen vrijwilligers van Alpe d’HuZes op één dag zes maal de beroemde Alp op te fietsen. Zo halen ze geld op waarmee onderzoeksprojecten naar kanker worden gefinancierd. 

Dit jaar doen zes medewerkers van Wageningen UR mee aan de actie, aangevoerd door Herman Vermeer. Zij doen dit onder de vlag van Big Challenge, een team met tweehonderd mensen uit de veehouderijsector.  Het Wageningse team wil 30 duizend euro ophalen waarvan zo’n 15 duizend is binnengehaald. 

Het team roept medewerkers van Wageningen UR op verlofuren te doneren. Ze kunnen dit doen door een formulier in te vullen. Het geschonken nettoloon mag vervolgens als gift van de belasting worden afgetrokken. 

Het Wageningse team wil 30 duizend euro ophalen waarvan zo’n 15 duizend is binnengehaald.

Lange tijd was onduidelijk of er überhaupt een Wagenings team zou deelnemen aan Alpe d’HuZes. Nu het zover is, wordt er hard gewerkt aan de fondsenwerving. Deelnemer Wilfred Hoefakker: ‘We denken aan een fietstocht voor medewerkers en studenten.’ Ook bestaan er ideeën voor een sportdag. ‘Maar we verwachten meer animo als het 18 tot 22 graden is buiten in plaats van 7 graden.’ 

Het doneren van vrije uren wordt binnen Wageningen UR wel vaker gebruikt voor liefdadigheid. Zo konden medewerkers van het CVI voor ebolabestrijding worden uitgezonden naar West-Afrika, dankzij gedoneerde uren van collega’s. Afgelopen jaren haalde ook Alpe d’HuZes al op deze manier geld op, zegt Vermeer, maar dit jaar wordt nadrukkelijker ingezet op deze wervingsmethode.