Nieuws - 21 maart 2002

Docenten waarderen scholierenconferentie

Docenten waarderen scholierenconferentie

"Voor mij als docent was het hartstikke leuk. Ik heb idee?n opgedaan en collega's gesproken", vertelt Bert Bannink. Hij is docent biologie en algemene natuurwetenschappen (ANW) in Middelharnis.

De klassen 4 en 5 vwo kwamen uit Middelharnis naar Wageningen. Bannink: "Het rendement voor de leerlingen is toch vrij laag. Scholieren vonden het niet interessant genoeg. Nu zijn het afstandelijke presentaties. Laat scholieren practica doen en met colleges meelopen. Op de info-markt heb je een kans voorbij laten gaan. Daar konden ze nou de studies laten zien. Dat werd kneuterig gedaan. Het komt op scholen toch wel over als een voorlichtingsdag."

Gosse Douma is docent ANW van het Marnixcollege in Ede. "Ik heb de afgelopen twee maanden deze Wageningse onderwerpen in de les behandeld. We zijn hier met alle vierde klassen. De leerlingen vinden de losse sfeer en het gevarieerde aanbod van kennis wel leuk. Ze moeten een practicumverslag maken van deze dag. Dan lees ik alle informatie terug. Ik zou het andere universiteiten ook aanraden, vanwege de combinatie leerzaam en leuk."

Prof. Frans Kok, hoogleraar humane voeding en epidemiologie in Wageningen en trekker van de conferentie, vond het 'uitstekend geslaagd'. "In Wageningen zijn we heel uniek ingesprongen op het studiehuis. Ik vind dit erg belangrijk voor de beeldvorming van Wageningen. De vwo-leerlingen zien het huidige beeld van Wageningen door middel van de workshops. Dat sommigen negatief zijn, is de leeftijd. Volgend jaar is het thema van de scholierenconferentie 'de vier elementen'. Daarvoor proberen we Willem-Alexander als watermanager hierheen te halen." | M.Hk