Nieuws - 4 juni 2009

DINEREN IN DE BONGERD

Genieten van een heerlijke bami- of macaronischotel met bijpassende garnituur voor slechts 3,75 euro. Sinds een maand is het mogelijk in Sportcentrum de Bongerd in Wageningen. Het idee komt van John Schouten, een enthousiaste, creatieve man die elke dag achter de bar van de kantine in de Bongerd te vinden is.

‘Mijn werkdag begint om 17.00 uur, vertelt Schouten. ‘Op dat tijdstip is het vaak leeg in de kantine en heb ik weinig te doen. Omdat ik graag bezig ben, kwam ik op het idee maaltijden aan te bieden aan studenten. Ik hoop de kantine zo in de vroege avond wat meer leven in te blazen.’ Alvorens hij een macaronidiepvriesmaaltijd in de magnetron plaatst, prikt Schouten uitbundig met een vork gaatjes in de verpakking.
‘Nu de meeste mensa’s gesloten zijn wil ik studenten toch de mogelijkheid geven om snel en goedkoop een goede maaltijd te nuttigen. Nu heb ik nog maar twee gerechten in de aanbieding, maar als het aanslaat, wil ik na de zomervakantie het menu uitbreiden.’ Na vijf minuten pakt John het bakje macaroni uit de magnetron en schept het op een wit bord. Het hoopje voedsel ziet er redelijk karig uit, maar daar heeft hij wat op gevonden. Door ketchup, komkommerschijfjes en kaas toe te voegen weet hij het schrale hoopje om te toveren tot een veelbelovend diner dat hij vervolgens met vork en lepel serveert. Een mes is overbodig, want John heeft het geheel alvast voor de klant gesneden. ‘Ik heb het met liefde gemaakt’, zegt hij met een welgemeende blik in zijn ogen.
Een student die net ‘geknotsbald’ heeft, krijgt het bord voorgeschoteld op het zonnige terras met uitzicht op zich in het zweet werkende aerobicmeisjes. ‘Ik ben erg benieuwd,’ zegt hij voordat hij zijn eerste hap neemt. ‘Een beetje vet, maar het smaakt prima. De prijs kwaliteitverhouding is perfect!’