Nieuws - 16 januari 2020

‘De handelswaar bleek doorgespoeld in het toilet’

tekst:
Gastredacteur

Als Idealis-beheerder stuit Eugene van Meteren wel vaker op dingen waar een luchtje aan zit. Maar dit zaakje stonk wel heel erg.

Vroeg in de morgen word ik gebeld door een monteur. ‘Eugene, wil je even hierheen komen? Ik ben bezig met een aangekondigde inspectie op een kamer  waar ik wat zaken zie staan die hier niet thuishoren.’ Ik besluit er gelijk naartoe te gaan en vraag mijn collega of hij mee wil gaan. Daar aangekomen ruik ik een doordringende lucht. Ik open de deur en we gaan samen naar binnen. Het is me meteen duidelijk waar deze geur vandaan komt. De hele kamer staat vol met tientallen wietplanten, er hangen meerdere warmtelampen en op het bureau zie ik minstens tien glazen potten staan met gedroogde wiet, klaar voor de verkoop. Ik waan me op een filmset van Pulp Fiction.

Aangezien dit een ernstige situatie is, besluiten we de politie te bellen. Buiten voor het gebouw wachten we de agenten op. Na een half uur kijk ik achterom naar de kamer op de eerste verdieping waar we zojuist zijn geweest. Ik zie dat het gordijn beweegt.

We rennen terug naar de kamer, waarvan de deur nu half openstaat. Ik klop aan en een jongeman verschijnt in de deuropening: wat komen jullie doen? Ik leg de situatie uit en vraag of we binnen mogen komen. De geïrriteerde bewoner blokkeert de deur, maar na een discussie besluit hij ons toch binnen te laten. De hele kamer ligt overhoop, overal rotzooi, maar tot mijn grote verbazing zie ik dat alle sporen van wiet zijn gewist. Ik vertel wat we hier een half uur geleden hebben aangetroffen. In eerste instantie ontkent hij, totdat mijn collega de beelden op zijn telefoon laat zien.

Ik waan me op een filmset van Pulp Fiction

Ondertussen zijn er twee politiemannen aangekomen, ze nemen het professioneel van ons over. Later blijkt dat de bewoner, terwijl wij buiten op de politie wachtten, de wietplanten naar een andere kamer heeft verplaatst en de handelswaar heeft doorgespoeld in het toilet. Ik kan niet anders zeggen dan dat hij dit op een zeer creatieve manier heeft geprobeerd op te lossen.