Nieuws - 19 november 2010

Crimineeltjes

Deze week bewees de PVV het weer eens: lieden die de regels overtreden komen in de beste families voor. In de allerbeste familie van Nederland – wij studenten met onze feestjes, onderlinge vetes en drinkgrage ooms zijn immers niets minder dan elkaars bloedverwanten – is dat niet anders.

Bij_de_buren_YK.jpg
In Nijmegen zal de komende jaren gegarandeerd de nieuwste regel van de Stichting Studenten Huisvesting (SSHN) worden overtreden. De huisvester, eigenaar van half Nijmegen, wil namelijk dat studenten geen huisfeesten meer organiseren in haar panden. Da's dus zoiets als de Amsterdam Arena bouwen en verbieden er te voetballen.
De SSHN zegt dat de brandveiligheid tijdens de Schultenbraü-orgies niet meer te garanderen is en anonieme tongen lispelen dat een recent incident de druppel was. Bij een historisch goed huisfeest viel een bierflesje van de stortbak in de wc waardoor de pot brak. Schade: 500 euro. Een ontdane bewoonster van het pand: 'Dit had net zo goed op een ander moment kunnen gebeuren, het is stom toeval dat het gebeurde tijdens ons gangfeest.'
Ook in Nijmegen zijn deze week studenten opgepakt die 's nachts 'leuzen' aan het stoepkrijten waren en Loesjes-posters ophingen op de universiteitscampus. De studenten protesteerden tegen de nieuwe plannen van het kabinet. Masterstudenten moeten in de nabije toekomst flink gaan betalen voor studie en OV-chipkaart.
Geen zin om opgepakt te worden door student cops, maar wil je toch je ongenoegen uiten over de oplopende studieschuld? Dat kan ook lekker lui-geëngageerd, op Minimaal Nominaal. Doe zeker de confronterende test 'Reken uit wat het nieuwe regeerakkoord jou gaat kosten' en duik lekker ontspannen het weekend in. Mijn score: drieduizend. Wie gaat deze topscore verbeteren?
Omdat de politie zich de komende jaren vooral op links-activistische studenten - Wageningen pas op! - en dierenkillers gaat richten, startte de Groningse universiteitskrant UK deze week een eigen initiatief voor het grootste probleem voor studentenhuizen: overvloedige microfauna, huisjesmelkers , brandveiligheid , een verbod op huisfeesten inbraken. Via het ingenieuze systeem kunnen studenten opzoeken of er bij hen in de straat recentelijk nog laptops of fatscreens zijn gejat. Nu nog een Google Maps-based zoeksysteem waarin alle PVV-buurtverstoorders wonen en we kunnen écht rustig gaan slapen. Overigens wel extra balen voor de Groningse inbraakslachtoffers die net hun laptop kwijt zijn: de universiteitwinkel opende net deze week haar online deuren.
Wat zijn eigenlijk de ergste regels die je als student kan overtreden? Daar hoeven ze op de Christelijke Hogeschool te Ede niet lang over na te denken: de geboden uit het heilige boek natuurlijk. Het Nederlands Dagblad deed een onderzoek onder 1600 christelijke studenten en ontdekte dat 70 procent van de respondenten geen seks voor het huwelijk prefereert.
Toch nog een rebelse 30 procent dus. 'Veel studenten die geen bezwaar hebben tegen gemeenschap voor het huwelijk, wijzen op de gewijzigde situatie ten opzichte van de tijd waarin de Bijbel is geschreven', zo lezen we in het nieuwsblad. Eénvijfde van de club die moeite heeft om zonder trouwring onder de dekens te gaan, heeft al wel seks gehad. En op z'n PVV's: 80 procent van hen heeft spijt van de daad uit het verleden. Helaas, je onschuld verlies je maar één keer.
Campus.tv toog naar Ede en ging verhaal halen: