Student - 17 augustus 2018

CRASHCOURSE CAMPUS

tekst:
Luuk Zegers

Het is wel even wennen, zo’n nieuwe omgeving. Daarom hier een korte introductie van de vier belangrijkste gebouwen op de campus.

Forum is wat het Forum Romanum ooit was voor het oude Rome: het hart van de campus. Van buiten robuust als een kasteel, van binnen ruimtelijk met grote binnenplaatsen. Je vindt er de bibliotheek, horeca, onderwijsfaciliteiten, de WUR-shop, studieverenigingen en nog veel meer. Een ideale plek om te werken, studeren en met elkaar af te spreken.

Orion III 2017.jpg

Orion is het meest duurzame pand op de campus én je kunt hier prima terecht om te chillen in studentencafé The Spot - tafeltennistafels! - of om een lekkere hap halen in het restaurant. Bijzonder zijn de Wayerzalen, die samen te voegen zijn tot één grote collegezaal met 750 zitplaatsen, maar ook als zes losse collegezalen gebruikt kunnen worden. De naam van het gebouw komt van het sterrenbeeld Orion. Dat klinkt toch iets professioneler dan Grote Beer.

Leeuwenborh II 2017.jpg

Leeuwenborch, of zoals studenten zeggen ‘Lebo’ (spreek uit: Léébo). In dit gerenoveerde gebouw aan de zuidkant van de campus, zetelen de sociale wetenschappen. Ook is er een vestiging van de bibliotheek en een goede kantine. Leeuwenborch draagt de vroegere naam van de buurt waarin het gebouw staat.

Atlas I 2016.jpg

De open rasterconstructie aan de buitenkant van Atlas is er niet slechts voor de sier: dit raster draagt het gebouw. Het draagt dan ook de naam van Atlas, die volgens de Griekse mythologie het hemelgewelf op zijn schouders torste. Onder andere het bestuur van de universiteit en de Resource-redactie - kom eens langs! – zitten hier.

De weg kwijt?

Moet je in Gaia, Lumen, of Radix zijn, maar word je toch een beetje duizelig van al die abstracte namen? De app Wageningen campus maakt je wegwijs, van Axis tot Zodiac!