Nieuws - 15 november 2007

Computers Computechnion gered

Na drie maanden van onduidelijkheid is besloten dat de publieke computers in het Computechnion blijven zolang er colleges op de Dreijen worden gegeven. Dat hebben Ab Groen, hoofd van de afdeling Onderwijs en onderzoek en het faciliair bedrijf vorige week vrijdag besloten.

Aan het begin van dit academisch jaar kregen studenten op de Dreijen het bericht dat de publieke computers uit het Computechnion zouden verdwijnen. Het was een onaangename verrassing voor studenten die nog onderwijs volgen op de Dreijen, omdat het Computechnion als enige complex op het terrein nog openbare computers heeft.
‘Toen wij ervan hoorden zijn we gelijk op onderzoek uitgegaan’, zegt studentenraadslid Sicco Stortelder. ‘We kwamen er achter dat de computers zouden verdwijnen omdat niemand meer voor de kosten wilde opdraaien. Bovendien wist het management niet dat de computers intensief werden gebruikt. In Forum en de Leeuwenborch zijn ook openbare computers, maar soms lijkt men te vergeten dat er ook nog studenten op de Dreijen zitten.’
Na het eerste overleg tussen de studentenraad en de universiteit werd besloten om de computerpracticaruimtes in het Computechnion open te stellen voor studenten. ‘Daar konden we mee leven, tot we ontdekten dat deze ruimtes nog vaak voor onderwijs worden gebruikt. Studenten moeten ongestoord en op elk tijdstip van de dag kunnen werken, dus dit was geen oplossing’, zegt Stortelder.
Om de universiteit te laten zien dat de computers niet gemist kunnen worden hield de studentenraad woensdag 7 november een handtekeningenactie in het Computechnion. ‘We hebben toen veel studenten en medewerkers gesproken over de situatie’, zegt Stortelder. ‘Niemand was blij met het verdwijnen van de computers.’
De handtekeningen hoefden uiteindelijk niet eens overhandigd te worden, want Groen liet kort na de actie weten dat de publieke computers in ieder geval op de Dreijen blijven zolang er onderwijs wordt gegeven. Om het aanbod van computers op de Dreijen, in Forum en de Leeuwenborch beter te kunnen bepalen zal regelmatig worden overlegd met studenten en de studentenraad.