Nieuws - 7 september 2006

City of vlinders

De tropische kas op De Dreijen maakt zich alvast op voor City of Insects, het insectenfestival dat in de week van 18 tot 24 september wordt gehouden op 25 locaties in Wageningen. ‘We wilden wat extra leven in de kas brengen en hebben daarom tientallen vlindersoorten uitgezet’, zegt curator drs. Wilbert Hetterscheid.
‘We hopen zelfs dat zich een vaste vlinderpopulatie zal vestigen, als dit tenminste niet te veel schade toebrengt aan de plantencollectie. Er zit al een eerste generatie rupsen op de passiebloemen, dus dat gaat de goede kant uit’, aldus Hetterscheid. De kas is tijdens het festival dagelijks geopend.
Onderwijsminister Maria van der Hoeven opent de insectenweek op maandag 18 september en zij krijgt dan het populair-wetenschappelijke boek ‘Muggenzifters en Mierenneukers’ aangeboden. Het festival wordt op zaterdag 24 september afgesloten met een publieksdag, met onder meer een insectendefilé en een recordpoging insecten eten. Meer informatie op www.cityofinsects.nl. / Gert van Maanen