Nieuws - 23 mei 2002

Ceres deze zomer weer brandveilig

Ceres deze zomer weer brandveilig

Op studentenvereniging Ceres wordt sinds eind maart gewerkt aan het brandveilig maken van het gebouw. Als alles klaar is, mogen de kelder en de eerste verdieping ook weer worden gebruikt. Op 15 juni begint de openingsweek.

Dit jaar mocht de vereniging alleen de begane grond gebruiken voor haar activiteiten. Volgens Ceres-president Liesje Meijknecht was dit ook een dwangmiddel. "Er mochten nu op veel feesten maar vijfhonderd mensen in de zaal. Straks mogen dat er twaalfhonderd zijn."

Er wordt gewerkt aan de noodverlichting, de alarminstallatie, compartimentering, elektra en er komt een noodtrap vanaf de zolder. Tegelijkertijd wordt ook de cv-installatie verplaatst. "Daar hadden we al tweehonderdduizend gulden voor gereserveerd. De werkzaamheden voor de brandveiligheid kosten nog eens twee ton. We investeren dus veel in een verbouwing waar je eigenlijk niets van ziet", aldus Meijknecht.

Om de kosten te drukken, doen de leden zelf klussen als slopen en schilderen. De verwachte inkomstendaling door de beperking aan het aantal feestgangers blijkt mee te vallen. | Y.d.H.