Nieuws - 1 januari 1970

Centa vernieuwt studiemateriaal

In tegenstelling tot eerdere berichten in het Wb biedt het Centrum voor Talenonderwijs (Centa) nog wel cursussen aan in talen anders dan Nederlands, Engels, Spaans en Frans.

,,We zijn bezig met het vervangen van de oude analoge leermethoden door nieuwe leermiddelen met Cd's en Cd-rom's'', aldus Marjan Noordhoek, sectiehoofd van Centa. Met deze vernieuwing wordt wel het assortiment zelfstudiecursussen kleiner. Het talencentrum biedt nu zelfstudiecursussen aan in ruim twintig talen. Voorheen waren dat er 36. ,,We zijn iets ingeklonken omdat er naar veel talen nauwelijks vraag was’’, aldus Noordhoek.
Voor de talen Nederlands, Engels, Spaans en Frans heeft Centa cursussen op diverse niveaus, van de overige talen zijn er basiscursussen die op het talencentrum zelfstandig bestudeerd kunnen worden.
Normaal gesproken worden alleen de talen Nederlands, Engels, Spaans en Frans in groepscursussen onderwezen. Als er voldoende vraag is, kan het talencentrum volgens Noordhoek ook cursussen verzorgen in elke andere gewenste taal, zowel individueel als in groepsverband. | G.v.H.