Nieuws - 6 december 2007

Cadeautje van Integrand

Een sinterklaas in kamerjas en een cadeautje met een strik om haar hoofd scharrelen op dinsdag 4 december tussen de fietsen bij Forum. De twee verklede studenten nieten flyers aan de rijwielen vast.

1651_nieuws.jpg
Ongewenst reclamedrukwerk verspreiden? ‘We maken reclame voor ons ‘Sintegrandfeest’ van donderdag 6 december’, vertelt Anneleen Veldhuizen van Integrand, een organisatie die met bemiddeling de bedrijfsvaardigheden van studenten probeert te bevorderen. ‘Maar we nieten niks aan fietsen met een ja/nee-sticker’, zegt ‘sint’ Paul Booijink, die onder de kamerjas nog een labjas draagt.
Anneleen maakte voor haar collega-bestuurder een mijter met elastiek die niet wegwaait, met de naam Integrand erop genaaid. Ook haar creatie maakte ze zelf, naar voorbeeld van het kostuum van Carice van Houten in de film Alles is liefde. ‘Ik naai wel vaker wat, meestal voor verkleedfeestjes. Voor mezelf heb ik ook eens een galajurk van Mart Visser gemaakt.’
De vrouw die de flyer siert die Anneleen en Paul verspreiden, heeft geen galajurk aan. Eigenlijk heeft ze nauwelijks iets om het lijf. ‘Wie zoet is krijgt lekkers…’ belooft ze de mensen die naar het Sintegrandfeest op KSV komen, terwijl ze haar hemdje plagerig omhoogtrekt. Seks verkoopt alles. Zelfs de bedrijfsvaardighedenbevorderende activiteiten van Integrand.