Nieuws - 21 augustus 2015

Bus komt maandag

tekst:
Roelof Kleis

Maandagochtend kwart voor acht stopt lijn 84 voor de eerste keer op de campus. Vanaf dat moment is de bus op de Born een dagelijks verschijnsel.

Nadat een week geleden de vrijliggende busbaan officieel werd ingeluid, gaat met ingang van maandag de nieuwe dienstregeling in. Dat betekent voor de meeste studenten die met de bus komen van station Ede-Wageningen of uit het centrum van de stad een paar honderd meter minder lopen.

Routekaartje Valleilijn.jpg

Lijn 84, zoals de afsplitsing van de bestaande Valleilijn 88 is gedoopt, heeft op de campus twee haltes: de stop die Campus/Forum is genoemd en de halte Mondriaanlaan bij de sterflat en de wijk Noordwest. De Valleilijn is volgens woordvoerder René Nekkers van Syntus de meest succesvolle van de Veluwe. Op een doordeweekse dag maken 5000 passagiers gebruik van de lijn tussen Ede en Wageningen.

Volgens Nekkers is de Valleilijn de enige lijn op de Veluwe die de afgelopen jaren een flinke groei laat zien. ‘Dit in tegenstelling tot andere lijnen op de Veluwe waar het aantal passagiers stabiel is of terug loopt.’ De aftakking over de campus is doordeweeks van ’s morgens acht tot ’s avonds elf uur in gebruik. In de spits rijden vier bussen per uur, daarbuiten twee.