Nieuws - 14 februari 2002

Buitenshuis

EINDHOVEN - Mannelijke medewerkers van de Technische Universiteit Eindhoven kunnen sinds kort over een technologisch hoogstandje plassen. Om spatten te vermijden, heeft de sanitairleverancier van de TU matjes in de pissoirs gelegd. De matjes voorkomen niet alleen nare spatten op de broekspijp, maar geven door de warmte van de urine ook een aangenaam geurtje af. Bij gebruik licht bovendien de tekst 'na het plassen, handen wassen' op. Studenten moeten het stellen zonder het geurende geheugensteuntje, de matjes worden niet ge?nstalleerd op toiletten waar zij vaak gebruik van maken. "We vrezen dat het dan al snel collectorsitems worden", legt een woordvoerder van de universiteit uit. (Cursor)

NIJMEGEN - Het Nijmeegs Universitair Medisch Centrum heeft een nieuwe gedragslijn voor het persoonlijk gebruik van e-mail, fax en telefoon. Priv? gebruik mag 'in zeer beperkte mate', maar bezoek aan pornografische of racistische sites is verboden. Ook het rondsturen van beledigende of seksueel getinte faxen en mails zijn uit den boze. De medewerkers zullen steekproefsgewijs in de gaten gehouden worden. Medewerkers die toch sekssites bezoeken, riskeren ontslag. (VOX)

GRONINGEN - De baromzet van de Groningse roeivereniging Aegir is flink gedaald. De provincie is de dijk langs het favoriete roeiwater van de club, het Winschoterdiep, aan het versterken. De fietspaden langs het kanaal zijn daardoor onbruikbaar voor de coaches van de eerstejaars- en plezierroeiers. De plezierroeiers, die voor het leeuwendeel van de baromzet zorgen, hebben hun hobby tijdelijk opgegeven. Schade: vijfduizend euro.

AMSTERDAM - De nieuwe opleiding Medische Natuurwetenschappen van de Vrije Universiteit is voor de tweede keer afgekeurd door de landelijke Adviescommissie Onderwijsaanbod. Ook de geplande opleiding Communicatiewetenschappen vond geen genade in de ogen van de commissie. De VU laat zich niet ontmoedigen en zal de opleidingen toch aanmelden bij het centraal register opleidingen hoger onderwijs. De universiteit verwacht met de opleidingen meer studenten te trekken, en daar houdt de landelijke commissie volgens de VU geen rekening mee. | K.V.