Nieuws - 1 januari 1970

‘Bridge is altijd nieuw en verrassend’

Hoewel veel bridgers het kaartspel in hun studietijd hebben geleerd, lijkt bridge anno 2005 niet meer populair onder studenten. De gemiddelde leeftijd op het elfde bridgetoernooi van Wageningen UR lag rond de 55.

In de kantine van Rikilt zaten vrijdagavond 18 november twintig paren rustig te spelen. Een klok kondigde ieder half uur met een piep de volgende ronde aan. De twee Rikiltmedewerkers achter de bar vonden het helemaal niet erg om de aanwezigen van bier, wijn, fris en nootjes te voorzien. ‘Mijn vader bridgede, maar ik vind dat bridge niet leeft, er zit geen vaart in. Ik klaverjas liever’, zegt Addie Ariese.
Het toernooi, dat is ontstaan bij DLO, werd dit jaar gewonnen door twee Friese veertigers. Docent Klaas Boorsma en ICT-medewerker Henk Bunt van WUR-onderdeel Van Hall Larenstein uit Leeuwarden waren speciaal voor het kaarten naar Wageningen afgereisd. ‘Vorig jaar speelden we hier voor het eerst samen en we vonden dat ook dit jaar iemand Leeuwarden moest vertegenwoordigen’, aldus Bunt. Hij speelt veel, onder andere in de landelijke competitie. Vrijdag was de zesde keer in een week dat hij bridge. ‘Ik heb het van mijn moeder geleerd toen ik twintig was. Bridge is altijd nieuw en verrassend, en je hebt veel sociale contacten.’
De wisselbeker staat komend jaar dus in Leeuwarden. Wie gaat hem terughalen? / YdH