Nieuws - 29 april 2020

Brainstormen over een AID nieuwe stijl

tekst:
Coretta Jongeling

De introductieweek voor nieuwe studenten zal er dit jaar behoorlijk anders uitzien dan normaal. Corona gooit ook hier roet in het eten. We spraken het AID-bestuur over een ‘coronaproof’ introweek.

De AID in andere tijden. © AID Bestuur.

De sportdag, het campusfestival of de crazy88-opdrachten in de binnenstad. De traditionele ingrediënten van de introductieweek zijn heel gezellig, maar niet erg coronaverantwoord. Het AID-bestuur zat even met de handen in het haar toen alle grootschalige evenementen tot 1 september verboden werden vorige week. Hoe gaat de AID eruitzien?

Geen grote feesten

‘De introductieweek gaat hoe dan ook door’, zegt Jessie Beirnaert van het AID-bestuur. ‘Maar in welke vorm precies is nog een beetje koffiedik kijken. We werken aan verschillende scenario’s, afhankelijk van hoe de regels tegen die tijd zijn. Dat doen we in overleg met de universiteit en we hebben ook contact met introductiebesturen in andere steden. Grote feesten zitten er niet in, maar misschien kunnen studenten wel in kleinere groepen activiteiten doen. Stel dat tegen die tijd samenkomsten met vijftig mensen wel mogen, dan passen we daar het programma op aan. Uiteraard houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM.

Is het een optie om de AID uit te stellen? ‘Dat is heel lastig, omdat dan de colleges alweer begonnen zijn. Bovendien weet je niet hoe de situatie zich ontwikkelt. Kan het eind september wel? We willen zoveel mogelijk doen op het moment dat de nieuwe studenten in Wageningen aankomen. Die wil je de stad laten zien, en je wilt ze fysiek meenemen over de campus en naar de verenigingen. En je medestudenten ontmoeten is leuker in het echt dan online. Misschien dat een festival of eindfeest wel verplaatst kan worden naar later in het collegejaar.’