Nieuws - 13 november 2013

Boeken ruilen in Forum

tekst:
Linda van der Nat

Lees je graag maar heb je alle boeken in je kast al gelezen en geen geld voor nieuwe? Niet getreurd.

Vanaf vrijdag 15 november is er in de Forumbieb een speciale kast ingeruimd voor het Bookswap Point, waar studenten en medewerkers hun gelezen boek kunnen omruilen voor een ander exemplaar.

Het Bookswap Point is een initiatief van Elisabeth Sohl, masterstudente Management, economics & consumer studies. Voor het vak Empowerment in sustainability zette zij een persoonlijk duurzaamheidsproject op. ‘Ik lees graag, maar miste aanbod van fictieboeken in de bibliotheek. Het leek mij wel duurzaam om gelezen boeken te ruilen. De mensen van de Forumbieb waren gelijk enthousiast.’

Elisabeth heeft inmiddels zo’n zeshonderd boeken in haar ruilcollectie. ‘Van mezelf, maar ook van vrienden, collega’s, bibliotheekmedewerkers en de papiercontainer bij Emmaus. De universiteit heeft zo’n vijfhonderd boeken gedoneerd.’ Volgens Elisabeth is het een allegaartje van boeken geworden, van Renate Dorrestein tot John Grisham. ‘Echt voor ieder wat wils.’Door een technisch probleem kan er helaas tijdelijk niet gereageerd worden op nieuwe berichten. We werken hard aan een oplossing.