Nieuws - 19 juni 2013

Boek over eetbare insecten heeft al 10 miljoen lezers

Het boek ‘Edible insects; future prospects for food and feed security’ van entomoloog Arnold van Huis en de wereldvoedselorganisatie FAO is inmiddels 10 miljoen keer gedownload. Het boek gaat in op de teelt en consumptie van insecten als menselijk voedsel en vis- en veevoer.

Arnold_van_Huis.jpg
Minstens twee miljard mensen eten al regelmatig insecten. Insecten zijn voedzaam, gezond en eiwitrijk. Bovendien hebben ze per kilo vlees minder voer nodig en stoten ze minder broeikasgassen uit dan koeien en varkens. Het boek bestempelt zo'n 1.900 insectensoorten als eetbaar, waaronder kevers, rupsen, bijen, wespen en mieren. De westerse consument vindt de consumptie van insecten vaak nog primitief, de meeste insecten worden in de tropen gegeten.
Het boek werd op 13 mei gepubliceerd tijdens een FAO-conferentie en werd in de week daarna al 2,3 miljoen keer geraadpleegd. Inmiddels staat de teller boven de 10 miljoen. Belangstellenden kunnen het boek downloaden op de website van de FAO. Die gaat nu samen met Wageningen UR de conferentie 'Insects to feed the world' organiseren in mei 2014.