Nieuws - 15 maart 2007

Bidden voor zondig Wageningen

Leden van de vier kleine christelijke studentenverenigingen uit Wageningen bezochten donderdag 8 maart een gebedsconcert in wijkcentrum Ons Huis. Gezamenlijk vroegen ze God om de studentenstad te verlossen van de zonde. ‘Oh Heer, stort Uw Geest en Uw genade over ons uit.’

502_nieuws.jpg
Het stevige geluid van de band - bas, drums, gitaar, toetsen, djembé en zang - overstemt aan het begin van de avond een ietwat aarzelend publiek. ‘U wil ik prijzen’, klinkt het. Een enkele hand gaat, zoals op EO-jongerendagen, de lucht in.
Muisstil wordt het wanneer Michelle van Dijk van de Navigators op haar sokken naar de microfoon loopt en het woord neemt. Met leden van CSFR en Ichtus heeft ze een verhaal voorbereid over Wageningen. Er is veel mis, zo blijkt. Feest, drank, drugs, seks buiten het huwelijk, occultisme, ongeloof, de vergoddelijking van de wetenschap. Maar ook de christenen zelf krijgen het ervan langs. 'We weerspiegelen Jezus' liefde niet', zegt Michelle. ‘We bidden te weinig en ons geloof is klein.’ Ze roept op tot eenheid en tot volharding in het gebed, om schuld te belijden voor zichzelf én voor heel Wageningen. ‘Voor een stad waar God vanaf sprankelt.’
Groepjes van vier tot vijf mensen verspreiden zich vervolgens over de grote zaal voor de eerste van drie gebedsronden. Om de vijf minuten krijgen ze een ander thema aangereikt om over te bidden: arrogantie, meegaandheid met niet-christenen, liefdeloosheid, losbandigheid en hebzucht.
Een zacht gemurmel klinkt op, en hier en daar wat gelach. Achter de mengtafel van de band heeft zich een groepje jongens genesteld dat eerst nog discussiëert over de thema’s alvorens de handen te vouwen en de ogen te sluiten. Eentje neemt het voortouw en bidt hardop: ‘Heer, het lijkt soms dat ik beter ben, maar daar is niets van waar.’ Wanneer de band weer begint te spelen, zingen de studenten duidelijk hoorbaar mee. Bijna iedereen staat nu, velen met de ogen gesloten en de handpalmen naar boven.
De organisatoren – Navigators, Ichtus en CSFR - willen de vierde christelijke vereniging VGSW uitnodigen om samen nog meer gebedsconcerten te verzorgen. Want ‘bidden werkt’, zegt Michelle blij.