Organisatie - 5 juli 2007

Beelden in De Banaan

De Banaan, de relatief nieuwe vleugel van het Botanisch Centrum aan de Wageningse Arboretumlaan, wordt onderdeel van beeldengalerij Het Depot, gevestigd in het oude Hinkeloord. Wageningen UR verkocht de vleugel en een deel van Arboretum De Dreijen deze week aan de geldschieter van Het Depot, de stichting Utopa.

De voorspelling van plantenfysioloog en beheerder prof. Linus van der Plas, dat de door de architectengroep Mecanoo ontworpen vleugel vol gezet zou worden met bejaarden, is daarmee niet uitgekomen.
Volgens Utopawoordvoerder Jos van Haaren wordt een deel van botanische tuin De Dreijen ingericht als beeldentuin die de twee gebouwen van Het Depot met elkaar verbindt. De tuin blijft openbaar toegankelijk en de plantencollectie blijft intact.
Wageningen UR-bestuurder Tijs Breukink die 4 juli het koopcontract tekende, verwacht dat ‘de combinatie de wetenschappelijke en culturele uitstraling van de stad zal versterken’.
Het oude deel van het Botanisch Centrum wordt waarschijnlijk gesloopt als de huidige bewoners eind 2008 verhuizen naar De Born.