Nieuws - 1 januari 1970

Baas PPO Glastuinbouw neemt ontslag

Dr. Daan Kuiper, manager van de afdeling Glastuinbouw van het Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO), heeft deze week zijn functie neergelegd. In een gezamenlijke verklaring staat dat Kuiper en de directie van inzicht verschillen over de ‘positionering’ van PPO Glastuinbouw.

In een reactie bevestigt Kuiper dat hij zelf de beslissing heeft genomen zijn functie neer te leggen. ‘Ik ben zelf na diverse gespreken tot de conclusie gekomen dat opstappen de beste oplossing is voor alle partijen, zoals dat zo mooi heet. Ik heb nog geen nieuwe baan en heb afgesproken dat ik voorlopig een paar weken radiostilte in acht neem’, aldus Kuiper. Hij heeft vorige week zelf het personeel in Naaldwijk en Aalsmeer ingelicht over zijn vertrek.
Erik Toussaint, woordvoerder van de Plant Sciences Group waar PPO Glastuinbouw onder valt, benadrukt dat Kuiper geen spreekverbod heeft gekregen. Dat de manager zich kritisch heeft uitgelaten over de besluitvorming rond de nieuwbouw in Bleiswijk, is volgens beide partijen in elk geval niet de directe aanleiding voor zijn vertrek.
Dr. Ruud van den Bulk is voorlopig benoemd tot interim manager. Hij was het laatste half jaar al actief als manager bedrijfsvoering bij PPO Glastuinbouw. Van den Bulk wordt in zijn nieuwe taak ondersteund door het bestaande managementteam van de business unit. De nieuwbouw zal door het vertrek van Kuiper geen vertraging oplopen, stelt Toussaint. Ook hij wil verder geen toelichting geven over het verschil in visie. / GvM