Nieuws - 8 maart 2007

Alterra, is dat geen antidepressivum?

Communicatieadviseur ing. Bert Jansen van Alterra 'spaart al een tijdje Alterra's'. Gewoon, uit nieuwsgierigheid. Inmiddels telt zijn lijst 25 bedrijven,13 producten en 2 mensen.

467_nieuws.jpg
De naam Alterra wordt in de Verenigde Staten onder meer met duurzaamheid geassocieerd. Alterra Bioenergy noemt zich 'Absolutely the best in biodiesel fuel' en de Alterra Coffee Roasters verkopen 'wind-powered coffee'.
De naam heeft daarnaast ook iets zweverigs. Wat te denken van de planeet Alterra 1 in een Russisch internetspel, de psychedelische post-rockgroep Alterra uit Slovenië, de homeopathische productlijn voor mycotherapie van de Canadese fabrikant Herba Santé of de met boselven bevolkte wereld in de fantasyboeken van C.S. Marks?
Maar Alterra staat ook gewoon voor wijn, een semi-conductor, een vogelvoedersysteem, een horloge, een auto en een antidepressivum. En Jansen vond verder nog een producent van Spaanse keramiek met de voor ons zo Wagenings klinkende naam.
Het laatste nieuws over de Alterra's is het bericht 'Who answers for horrific death?' in de Philadelphia Inquirer, over drie medewerkers van de Alterra Healthcare Corporation die tot moord zijn veroordeeld. Ze sloegen de 83-jarige oorlogsheld William Neff dood nadat hij zijn bed had bevuild.