Nieuws - 2 april 2013

Alpe d'Huzes avond levert 5500 euro op

Honderdtwintig enthousiastelingen renden afgelopen donderdag de trappen van Forum op en af, voor het goede doel. Twintig teams streden voor de snelste tijd, maar ook het hoogste sponsorbedrag en de mooiste outfits en werden beloond.

IMG_5514.JPG
De traploopwedstrijd werd overtuigend gewonnen door Ibex Rocks. Zij waren in de voorrondes en in de finale het snelst over 160 treden. De 'Magic Minions and Sexy Strawberries' brachten 442 euro in het laatje, en het High Heals team was het origineelst uitgedost.
Deze HuZestaffette was het meest opvallende onderdeel van de inzamelingsactie afgelopen donderdag in Forum. Er was ook een pubquiz, een wedstrijd overallhangen en een loterij. De organisatie lag in handen van de twee Wageningse teams die dit jaar meedoen aan de Alpe d'Huzes, een fietstocht tegen kanker.
De hele avond bracht 5.500 euro in het laatje. Organisator Johan van Arendonk is aangenaam verrast door de opbrengst, maar ook door het enthousiasme. 'Echt prachtig hoe de teams zich hadden uitgedost', zegt hij. Zijn team ligt op koers om 40.000 euro binnen te halen. 'Nog 5.000 te gaan voor juni en dat komt niet vanzelf.'
Toch was dit de laatste grote actie die zijn team organiseert. 'Dit was vrij omvangrijk, we moeten uitkijken dat mensen niet actie-moe worden', stelt Van Arendonk. 'We genieten van dit succes, en we moeten natuurlijk ook nog trainen.'