Nieuws - 28 maart 2013

AID wekt hoge verwachtingen

tekst:
Suzanne Overbeek

Wat je er ook precies van verwacht, de werkelijkheid is altijd beter. Met die opgewekte boodschap gaat het AID-bestuur de introductieperiode 2013 in. Het thema luidt: Beyond Imagination.

Met veel toeters en bellen werd het nieuwe thema op donderdag 21 maart aan het publiek bekend gemaakt tijdens een feest bij Ceres. Volgens voorzitter Sterre van de Zee gaat het thema over het ontdekken van Wageningen als studentenstad door de eerstejaars.
Nieuw in het AID-programma is dit jaar de invulling van de zondagochtend. Naast de christelijke kerkdienst krijgen diverse religies de kans zichzelf te presenteren. 'Er is al een eerste contact gelegd met de Moskee van Wageningen', vertelt Sterre van der Zee.
Voor de keuze van mentoren wordt de gewogen loting gehanteerd. Van der Zee: 'Dat is vorig jaar goed bevallen. Het is een eerlijk systeem waarbij de voorkeur gaat naar studenten die niet eerder mentor zijn geweest en ook gekeken wordt naar lidmaatschap van grote verenigingen. Daarnaast wordt de website zo niet overbelast. De inschrijving voor Bachelor mentoren sluit op vrijdag 29 maart om 17.00 uur.' Ook de samenwerking met IxESN wordt voortgezet. Msc-mentoren die er voor kiezen om mee te doen aan het buddy-programma, kunnen een half jaar na de AID nog door IxESN georganiseerde activiteiten doen met hun groepje. Verder blijft ook het MSc light programma bestaan.
Het AID bestuur verwacht 15 procent meer Bachelor studenten en een ongeveer gelijk aantal Master studenten tijdens de AID ten opzichte van vorig jaar.