Nieuws - 1 januari 1970

Afdeling inkoop bespaart miljoenen

De afdeling inkoop van het facilitair bedrijf heeft dit jaar een besparing van 4,3 miljoen euro gerealiseerd. Die besparing is onder andere bereikt door een goedkoper contract af te sluiten voor gas en licht.

Senior inkoper Nicole Poldervaart is tevreden over de bezuiniging en denkt dat er de komende jaren nog meer te halen is. De besparing is te danken aan veel verschillende maatregelen. Een brief aan alle leveranciers met de oproep om de prijzen te matigen leverde ruim 400.000 euro op. Een beperking van het aantal computerleveranciers 70.000 euro, nieuwe afspraken met chemicaliënleveranciers 155.000 euro. ‘En zo zijn er een heleboel dingen. Vroeger regelde elk onderdeel zijn eigen zaakjes, door slimmere contracten af te sluiten is veel winst te boeken’, aldus Poldervaart.
Komend jaar wil zij bijvoorbeeld één bedrijf vragen het afval van Wageningen UR te verzamelen. Nu zijn dat er acht. ‘Ja, veel hè, dat moet echt goedkoper kunnen, zeker als we een groot deel van de universiteit verhuizen naar De Born.’ Voor een nieuw papiercontract heeft Wageningen UR de krachten gebundeld met een aantal gemeentes ‘In de toekomst willen we het aantal leveranciers nog verder terugbrengen. Dat scheelt ook in de verwerking van facturen. Ik weet zeker dat er nog wel een paar miljoen te halen is’, aldus Poldervaart. / KV