Student - 27 augustus 2009

Zwemmen in schuim en bier

In de ene zaal zwemmen en in de andere bellen blazen. Het zwembadfeest van Ceres op woensdag 26 augustus werd druk bezocht tijdens de Wageningse introductiedagen.

schuimfeest.jpg
Een zwembad van zes meter doorsnede. Tweeƫnveertig liter sop, goed voor 460 kubieke meter schuim. Tweeduizend feestgangers. Zeventienhonderd liter bier. Doe dit bij elkaar, even schudden en je krijgt het zwembadfeest van Ceres, een van de hoogtepunten van de introductie.
Schuimmannen
Ieder jaar gaan studenten en aankomende studenten los in het koele water van het zwembad. In een andere zaal staat het schuim op sommige plaatsen tot boven de hoofden, zodat de feestgangers van top tot teen onder een dikke witte laag zitten. Als een soort sneeuwmannen waden ze door het schuim naar de bar of naar het zwembad.
Mix
Aan het eind van de avond is het water ronduit goor. Het bestaat dan uit zeep, bier en pis. Maar zo diep in de nacht deert dat niemand meer. / Tom Rijntjes