Nieuws - 25 januari 2016

Zwemles voor internationale studenten

tekst:
Linda van der Nat

Internationale studenten die niet kunnen zwemmen, kunnen dankzij S.W.U. Thymos vanaf februari hun eerste slagen leren.

Foto: Aquifer

Sportstichting Thymos biedt studenten uit landen waar zwemles niet zo ingeburgerd is als hier, een kans om te leren zwemmen. Vanaf februari kunnen internationale studenten twee cursussen volgen, vertelt  Commissaris Sport Koen Manusama.

‘We kregen via studentenraadspartij S&I te horen dat er onder internationale studenten animo is om te leren zwemmen. Toen we zelf hier en daar gingen rondvragen, hoorden we hetzelfde. Er zijn er natuurlijk genoeg die niet kunnen zwemmen, maar doorgaans merk je daar pas wat van als het mooi weer wordt en je met elkaar naar een zwembad gaat.’

In overleg met sportcentrum De Bongerd en de Wageningse Watervrienden, een zwemvereniging voor en door vrijwilligers, heeft Thymos twee cursussen samengesteld. De eerste cursus duurt acht weken en is een echte basiscursus voor de absolute beginners, ‘bedoeld om te leren drijven en niet bang te zijn voor het water’. Bij de tweede cursus, die minimaal drie maanden duurt, leren studenten verschillende zwemslagen bij de Watervrienden en kunnen ze, indien ze dat willen, hun zwemdiploma halen.

Het aantal plekken per cursus is beperkt, zegt Koen.  ‘Bij de eerste cursus is er plaats voor maximaal acht studenten. Bij de tweede cursus voor zes. Meer studenten met slechts een instructeur tegelijk in het water is niet verantwoord.’ Er hebben zich inmiddels vijf studenten aangemeld voor de beginnerscursus.