Nieuws - 20 december 2001

Zuid-Afrikaanse rode wijn domineert Wageningse kerstpakketten

Zuid-Afrikaanse rode wijn domineert Wageningse kerstpakketten

De uitreiking van de kerstpakketten in 2001 was dit jaar gedecentraliseerd. Daarom heeft Loek Pach van de stafafdeling HRM voor het eerst geen flauw idee welke groep welk cadeau krijgt. "Er zijn een paar groepen die het samen hebben gedaan", zegt Pach. "Maar de meeste afdelingen hebben zelfstandig voor hun pakketten gezorgd." Het Bestuurscentrum werkte dit jaar samen met de Facilitaire Dienst. De medewerkers kregen een levensmiddelenpakket.

"ID-Lelystad heeft zijn medewerkers vooral een warm gevoel willen geven", aldus Erna Balk. Vandaar dat is gekozen voor de kleur rood. In het pakket zaten rode katoenen tassen, koekjes, chocolaatjes, chocomousse en een rode kaars.

Strakker was het kerstgeschenk van ATO: een fles Gl?hwein en een fles champagne.

Het LEI koos voor de ide?le insteek. "Zuid-Afrikaanse rode wijn en andere etenswaren", zegt Gelske Broersma. "Allemaal Fair Trade." De uitreiking was geen onverdeeld succes. Met name de LEI'ers met partners in het bedrijfsleven gaven soms blijk van enige teleurstelling.

Zuid-Afrikaanse wijn zat ook in het pakket van het departement Agrotechnologie en Voeding. "Voorspoed 2001", zegt dr Fre Pepping tevreden, die de fles, maar ook de enveloppe met vijftig gulden VVV-bonnen, dankbaar in ontvangst heeft genomen.

Dr Jaap Lengkeek van het departement Omgevingswetenschappen miste het gevoel van 'instant satisfaction' toen hij zijn kerstpakket opende. Ook met Zuid-Afrikaanse rode wijn, een schaal en een soort mand. "Als ik een kerstpakket krijg, maak ik hem meteen open en ga ik op zoek naar iets te eten. Bij dit kerstpakket kon dat niet. Ik vond alleen een potje pat?. Daar kun je natuurlijk je vingers instoppen. Maar het schiet niet op." | W.K.