Nieuws - 24 april 2008

Zorgverzekering duurder

De premie voor de collectieve basisverzekering voor studenten stijgt naar 86,40 euro per maand. De korting op de gewone ziektekostenpremie bedraagt tien procent. Voor aanvullende pakketten betalen studenten vijftien procent minder.

Dat meldt verzekeraar Zilveren Kruis Achmea op zijn website. Het genoemde tarief is berekend zonder eigen risico. In 2007 betalen alle deelnemende studenten dezelfde premie. Afgelopen jaar waren universitaire studenten iets duurder uit dan hun hogeschoolcollega’s, en betaalden ze 81 euro in plaats 79,20 euro per maand.
Dat verschil kwam door de stukgelopen onderhandelingen tussen Zilveren Kruis Achmea en de landelijke vereniging van universiteiten VSNU. De studentenbonden ISO en LSVb sprongen op het laatste moment voor de academici in de bres, maar konden toen niet meer dezelfde korting bedingen als voor hbo-studenten.
De collectieve verzekering voor universitaire studenten is opnieuw afgesloten door de studentenbonden. Hbo’ers danken hun korting wederom aan de HBO-raad.
Het is wel de vraag of Zilveren Kruis Achmea voor iedereen de beste optie is. Studenten met een bijbaan zijn soms voordeliger uit bij een andere collectieve verzekering. Bovendien kunnen aanvullende pakketten inhoudelijk verschillen. Zie voor een vergelijking de website www.kiesbeter.nl