Nieuws - 18 augustus 2011

Zorgen

Vijf biljoen euro is vorige week op de aandelenbeurzen wereldwijd verdampt. Vijf biljoen, een één met twaalf nullen. De omvang van het bedrag is niet te bevatten.

5-Joop-vuist-9396.jpg
Wat zullen de gevolgen zijn van deze financiële crisis? Ik moet denken aan de overtocht met de boot van Newcastle naar IJmuiden afgelopen zondag. Ik stond voor de keuze: een flesje Heineken of een flesje Stella Artois. Twijfel. Het eerste was veertig eurocent duurder. Londen brandt, in Libië en Syrië is het nog steeds lente, er heerst rampzalige hongersnood in de Hoorn van Afrika. Op de boot gingen mijn gedachten naar onze kat Tinto en hoopte ik dat hij onze vier weken vakantie goed zou hebben doorstaan.
Grote zorgen, kleine zorgen. Zorgen zijn er ook op Van Hall Larenstein, waarover Resource nog net voor de vakantie kon berichten. Onderwijsdirecteur Hans van Rooijen is op non-actief gesteld na een ernstig meningsverschil met directeur Ellen Marks. Van Rooijen, geliefd bij studenten en docenten, is de drijvende kracht achter de opleiding Bos- en natuurbeheer. Marks is verantwoordelijk voor het beleid van de school, koersend op meer centrale sturing. Bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen betreurt de ontstane situatie en vraagt om loyaliteit en professionaliteit. Inderdaad, loyaliteit en professionaliteit, van alle betrokkenen. Laat de onderwijsdirecteur verder werken aan de zo succesvolle opleiding, de algemeen directeur aan het toekomstige beleid van de hogeschool. Ik gun het Van Rooijen, Marks, Dijkhuizen, de opleiding Bos en Natuurbeheer dat men zo tot een voor ieder werkbare oplossing komt, en ik gun het Van Hall Larenstein. Dan kunnen we één van onze zorgen wegstrepen.