Nieuws - 23 augustus 2017

‘Zorg voor werkende lichten op je fiets’

tekst:
Madhura Rao

Het einde van de AID-week nadert en nieuwe gezichten raken vertrouwd. Anouk van Ekkeren uit Amsterdam is blij dat haar AID-familie aan haar zijde is terwijl ze Wageningen elke dag een beetje beter leert kennen.

Goed georganiseerd
Aangezien zij zelf ook eens ‘mama’ is geweest tijdens de intro van de universiteit waar ze haar bachelor heeft gevolgd, is Anouk goed bekend met de manier waarop universiteiten nieuwe studenten verwelkomen. En toch heeft deze AID al haar verwachtingen overtroffen. Ze is onder de indruk van hoe goed de AID is georganiseerd. ‘Er zit een goede balans in en er is voor elk wat wils. Het draait niet alleen om de hele tijd drinken en feesten.’

Ze is ook erg blij dat de activiteiten over de stad zijn verspreid en niet enkel op de campus plaatsvinden. ‘Ik vind het leuk dat we telkens naar verschillende locaties in de stad gaan, zodat we de omgeving ook echt leren kennen’, vertelt ze.

Boete
Anouk heeft een boete gekregen voor het ’s nachts fietsen zonder licht. Als echte Amsterdamse was ze verrast over de doortastendheid van de politie in Wageningen om op fietslichten te controleren. Maar ze begrijpt dat het belangrijk is om orde te houden en om mensen aan de regels te herinneren. ‘Ik snap het wel, ze moeten ook een boodschap overbrengen aan de nieuwe studenten. Het is een hoop geld, dus zorg voor werkende lichten op je fiets’, waarschuwt ze nieuwe studenten die niet bekend zijn met hoe serieus Nederlanders zijn over fietsen.

Milieuwetenschappen
‘Ik heb pre-med en rechten gestudeerd tijdens mijn bachelor, en ik ben al een tijdje geïnteresseerd in mensenrechten. Ik heb gekozen om Milieuwetenschappen te studeren omdat ik mijn carrière wil combineren met mijn liefde om mensen te helpen’, vertelt Anouk. Wageningen University was een vanzelfsprekende keuze vanwege de naam die ze heeft op het gebied van Milieuwetenschappen.