Nieuws - 12 januari 2017

Zombie (1)

Zombies bestaan niet. Dat komt omdat wij het uiteindelijk winnen van zombies, hebben studenten van Leicester University berekend. Als er nu een zombievirus uitbreekt, waarbij elke zombie per dag een slachtoffer maakt, en we doen niks, is het na honderd dagen met ons gedaan. Dan is de wereldbevolking tot 273 gedaald.

Zombie (2)

Maar er is dus hoop. Als wij terugvechten, duurt het veel langer. Immuniteit speelt dan een rol en uiteindelijk wint de mensheid. De studie is overigens serieus bedoeld om studenten te laten spelen met wetenschappelijke methodes en technieken. Het door studenten gerunde peer-reviewed Journal of physics, special topics staat bol van dit soort fun-science.

Oorsmeer


Oorsmeer is een viskeuze dikke vloeistof die onder druk minder stroperig wordt. Dat hebben onderzoekers van de Georgia Institute of Technology ontdekt. Het kleverige spul werkt als een filter voor de oren. Samen met vuil wordt oorsmeer korrelig en laat vanzelf los om plaats te maken voor nieuw spul. Tenzij je zelf in je oren pulkt natuurlijk. De wetenschappers willen het spul nu namaken om een kunstmatig oorsmeer te ontwikkelen voor technische toepassingen.

Dino

Hoe lang broedde een dinosauriƫr op zijn eieren? Biologen van Florida State University kunnen dat tot op de dag nauwkeurig uitvogelen. Zij leiden het af uit groeiringen op tanden van babydinoskeletten. De Protoceratops kruipt na drie maanden uit het ei. De dino lijkt daarmee meer op een primitief reptiel dan op een vogel.