Student - 6 maart 2008

Zilver voor Tartleet op NSK cross

Jan Roos heeft voor studentenatletiekvereniging Tarlétos een medaille gehaald op de Nederlandse Studentenkampioenschappen Cross. Zaterdag 23 februari finishte de WU-student Milieutechnologie als tweede op de korte cross.

Het parcours van 4,8 kilometer over weilanden en bospaden van de campus van de Universiteit Twente zat vol hobbels, molshopen en pollen en een flinke afstap, vertelt Roos. ‘Maar ik hou wel van ritmewisselingen.’ Roos kwam een minuut na de Utrechter Dennis Weijers binnen, die zijn derde achtereenvolgende titel pakte, maar hij was toch blij. ‘Ik wist dat Weijers te sterk voor me was. En mijn enkel, waar ik de laatste tijd last van had, heeft het goed gehouden.’
Clubgenoot Marina van Maanen miste bij de lange cross (7,2 kilometer) net het podium bij de dames. Van Maanen had tijdens de wedstrijd last van haar maag, maar werd toch nog vierde.
Bij de NK Cross, afgelopen zondag, finishte Roos als 22e op de korte cross (3,3 kilometer). Bij de A-junioren, die 6,3 kilometer liepen, werd VHL-student Nout Jansen zesde.