Nieuws - 1 januari 1970

Zestig miljoen voor innovatievouchers

De innovatievouchers voor het midden- en kleinbedrijf worden vaste prik. In 2006 heeft het ministerie van Economische Zaken zestig miljoen euro gereserveerd voor deze waardebonnen.

Een voucher vertegenwoordigt een waarde van 7500 euro en is bedoeld om kleine ondernemingen innovatiever te maken: ze kunnen er kennis mee inkopen om hun organisatie of productie te vernieuwen. Dit jaar werden er bij wijze van proef elfhonderd van deze vouchers door het ministerie van Economische Zaken uitgegeven. De eerste vijfhonderd vonden gretig aftrek bij ondernemers. Dit was voor minister Brinkhorst en de Tweede Kamer al in juni aanleiding om te filosoferen over permanente invoering.
Belangenorganisatie MKB-Nederland wilde dat het kabinet tweehonderd miljoen euro subsidie zou vrijmaken voor het project. Minister Brinkhorst komt met de reservering van zestig miljoen niet in de buurt van dat bedrag. Desalniettemin is hij zo enthousiast over het succes van de vouchers dat hij vooruitlopend op Prinsjesdag al een brief over de voortzetting van het project naar de kamer stuurde. / HOP