Nieuws - 26 juni 2008

Zes minuten elkaars vijand

Jan Stanura, masterstudent Management Economics and Consumerstudies bokste zaterdag 21 juni in Apeldoorn in de klasse tot 69 kilogram om het Nederlandse studentenkampioenschap. En kreeg aardig wat klappen.

nieuws_2357.jpg
Redelijk ontspannen leefde Jan de afgelopen weken toe naar de wedstrijd. Hij fietste wat meer om zijn conditie nog een oppepper te geven, en werkte aan zijn techniek. Tijdens de warming-up voor de wedstrijd vloog de spanning hem wel even aan. ‘Maar toen ik de ring in stapte gebeurde er ineens zoveel: bokskap op, handschoenen aan, bitje in, de scheidsrechter die bandages controleerde en uitlegde dat hij een sportief gevecht wilde. Ik had geeneens tijd om me af te vragen of ik zenuwachtig was.’
Al gauw had Jan de eerste klappen te pakken, en ging hij zelfs even tegen de grond. De tweede ronde maakte de scheidsrechter een einde aan het gevecht. ‘Mijn tegenstander had me vastgezet in de touwen en ik kon zijn aanvallen niet meer pareren.’
Het mooie was wel dat Jan na de wedstrijd gewoon gezellig nog wat babbelde met die jongen. ‘Je bent maar zes minuten elkaars vijand.’ Ondanks het verlies, vindt de masterstudent het toch een geweldige ervaring. Want maar weinig mensen durven die ring in.
Komende zondag zijn de finales in Rotterdam. Dan bokst Jans clubgenoot bij de studentenvechtsportvereniging de Grondleggers Rico Slingerland om de titel in de klasse tot 64 kilogram.