Student - 19 december 2009

Zaterdag 19 december, wat een teleurstelling

tekst:
Gastredacteur

Na gisteravond een inspirerende avond te hebben gehad met Project Survival (gezamenlijk injera eten in een Ethiopisch restaurant en bedank-speeches recht uit het hart) was er toen ik vanochtend wakker werd dan eindelijk besloten over een akkoord, het Copenhagen Accord.

Suzanne Maas, studente Environmental Sciences en medewerker Project Survival.

Alhoewel het gepresenteerd wordt als baanbrekend zie ik vooral veel gemiste kansen. Ik kan er echt niet bij dat twee jaar voorbereiding, twee weken lang onderhandelen in Kopenhagen en zo ontzettend veel publieke druk tot niets meer leiden dan een drie pagina lange intentieverklaring, waarin de daadwerkelijke beslissingen wéér vooruit worden geschoven.
Ik zou willen dat we onszelf allemaal als wereldburgers zouden zien, niet als inwoners van een of ander machtsblok, en dat we inzien dat gezamenlijke actie in ieders 'best interest' is. Ook volgens het prisoner's dilemma (zie dagboek gisteren) is samen het probleem aanpakken de beste oplossing. Ik ben ontzettend teleurgesteld in COP15: survival is not negotiable, and it is not a game!