Nieuws - 9 mei 2016

Zandverstuiving bij fietspad sporthal

tekst:
Linda van der Nat

Het fietspad bij sporthal De Bongerd leidt de komende dagen dwars over het bouwterrein. Studenten en medewerkers hebben moeite om het mulle, rondstuivende zand door te komen.

Studenten en medewerkers met lenzen of met een gammele fiets doen er goed aan om vandaag en morgen niet via De Bongerd van en naar Orion en Forum te fietsen. Vanwege de sportdag voor medewerkers, WeDay, is het fietspad tijdelijk verlegd. Fietsers moeten over het bouwterrein fietsen, dat door de harde wind in een zandverstuiving is veranderd. Ook is hier en daar het zand zo mul dat fietsen nagenoeg onmogelijk is.

2678.jpg

'Het is alleen maar voor vandaag en morgen', benadrukt Wendy van der Vliet, medewerker van Sportcentre De Bongerd. 'Vanwege WeDay kunnen we de fietsers niet op het terrein hebben, dus moeten ze achterlangs. We hebben tot de weergoden gebeden dat het niet zou regenen en dat het een grote blubberzooi zou worden. Nu is het droog, maar waait het hard. Misschien dat we morgen de grond een beetje nat spuiten, maar meer kunnen we er niet aan doen.'

2691.jpg

Woensdagochtend kunnen de fietsers weer de normale route pakken; dan zijn alle WeDay-spullen weer opgeruimd.