Nieuws - 14 juli 2011

Zachtaardig, goed opgevoed en intelligent...

...elke avond feest, dronken, overheidssubsidie, overlast, arrogant. Blijkt dat wij niet door iedereen worden gewaardeerd. Met name de laagopgeleide bevolking moet niets van studenten hebben, vooral omdat ze geneugten van het studentenbestaan niet mee hebben mogen maken.

Blogger_YK.jpg
 
Dit soort grappen komen dus in alle lagen van de bevolking voor, maar als er gestudeerd wordt door de jonge delinquent dan staat men op de achterste benen. Dat hbo'ers zich student noemen is tot daar aan toe (zie de van Dale) maar dat mbo'ers vinden dat ze studeren maakt de kwestie alleen maar ingewikkelder.
*slaat krant open* 'Moet je nou toch eens kijke Mien, wat dat schorem nou weer uitvreet. En van onze belastingcentjes he! Elke euro wordt linea recta over de bar gedragen. Het is goddomme een grof schandaal. Heb jij ons Marco trouwens nog gezien?'
Hullie Marco was afgelopen zaterdag op stap geweest in een niet nader te noemen discotheek op het platteland. De enige in de wijde omgeving. Toevallig dezelfde discotheek waar mijn clubgenoot die avond zijn 21 e verjaardag vierde, waar wij alle 17 met aan vijandigheid grenzend wantrouwen werden begroet. Toen er wat bier in de kelen ging liep dat steeds verder uit de hand. Mijn tot op het bot gefrustreerde clubgenoot, die naar zijn mening door die stugge plattelandsbewoners een leuke avond door de neus was geboord, begon 'kutpaupers, jullie zijn allemaal kutpaupers!' te schreeuwen. Dat hielp helemaal niet. De eigenaar van de discotheek, zelf wel hoger opgeleid en tevens eigenaar van een tent op Aruba, zei dat er altijd spanningen waren als er studenten kwamen.
Wij studenten vinden onszelf terecht erg leuk en gezellig, maar ik heb er rekening mee leren houden dat die positieve houding niet door iedereen wordt gedeeld. Bepaald niet zelfs, zeker niet door mensen zoals Marco die alleen met een grote bek en zijn vuisten nog kan trachten zijn love interest te bewaken.