Nieuws - 29 augustus 2012

Youtube als studentenpromo

Ook na de AID zijn de kleine Wageningse verenigingen druk met het werven van nieuwe leden. Met in de hoofdrol: youtube.

Youtube_zelfpromo.jpg
De grote studentenverenigingen in Wageningen zijn al bezig met hun kennismakingstijd, maar de kleinere beginnen pas na 1 september met hun activiteiten. Genoeg tijd dus om nog promotie te maken op het grootste podium van allemaal, the interwebs.
Rugby club Wageningen maakte tijdens de AID een filmpje om haar introductie te promoten. Met een hoofdcamera. 'Het is een klein full HD cameraatje dat je met een statief op je hoofd kunt zetten', vertelt maker Jan Snel. 'Daardoor krijg je een bijzonder perspectief, alsof je zelf op het veld staat.' Het was vrij eenvoudig om het filmpje te maken, in twee filmsessies en een paar uur monteren was het klaar. 'Ik had wel wat problemen met het audiospoor', vertelt Jan. 'Facebook weigerde mijn filmpje vanwege auteursrechten. Maar hopelijk blijft het nu online.'
Ook roeivereniging Argo en internationale studentenvereniging ISOW zetten promo-filmpjes op Youtube. Met goed resultaat, want die van Argo werd 615 keer bekeken. De inschrijving voor de afroeiperiode is inmiddels afgesloten met ruim 200 aanmeldingen.
Het ISOW heeft meer dan 100 views en geeft een mooi beeld van een klein deel van de vereniging, het buikdansen.
Een new kid on the block is Parkour Wageningen. Parkour is de sport waarbij je als een spiderman over bestaande gebouwen en andere obstakels in het landschap heen springt en klimt. Geen specifieke studentenclub, maar de tijden zijn wel aangepast aan de studentenpopulatie. Trainingen in Wageningen zijn op dinsdag na het laatste college.
Ken je nog meer leuke filmpjes, laat een link achter in de reacties. Dit is het moment voor schaamteloze promotie. Grijp die kans!
Videos van Rugby Club Wageningen, ISOW, Argo en Parkour Wageningen