Nieuws - 30 mei 2002

Wur.info verbaasd over aangifte

Wur.info verbaasd over aangifte

De makers van www.wur.info hebben zich verbaasd over de aangifte van Wageningen UR tegen de site. Wageningen UR vindt dat de site haar naam in diskrediet brengt.

Op de site stonden vlak na de moord op Fortuyn teksten als "laten we onze viziers van de oefenpoppen verplaatsen naar de realiteit van de wereldvernietigende machthebbers. Save the world with a little bit of lead." Woordvoerder Simon Vink van de raad van bestuur noemde de teksten getuigen van 'schaamteloze wansmaak'.

Volgens de schrijvers was het overduidelijk satirisch bedoeld. Wur.info wilde de mediahetze tegen politiek links aan de kaak stellen.

Wur.info heeft nog niets gehoord van de aangifte die Wageningen UR heeft gedaan en is niet van plan de site op te geven. De redactie van de site betreurt het dat ze de teksten tijdelijk van de site heeft gehaald, 'want het waren leuke teksten', en heeft ze er weer op gezet.

Wageningen UR wacht volgens een woordvoerder van de afdeling juridische zaken op stappen van de officier van justitie. Als die niet van plan is actie te ondernemen, wil Wageningen UR een civiele procedure aanspannen om de site uit de lucht te krijgen. | K.V.