Nieuws - 19 april 2012

Worm-speak

Wormen praten met elkaar. En de taal is Ascarosides. Zo heten de chemische stoffen waar wormen mee communiceren, ontdekten wetenschappers van het Amerikaanse Calltech. Een doorbraak in wormenland. En eentje die deuren opent naar geheel nieuwe methoden van gewasbescherming. Benieuwd wanneer de eerste ‘rot op uit mijn tuin’- spray op de markt komt.

Leven
Het is bijna onvermijdelijk dat er ook elders in de ruimte leven is. Op basis van het jongste onderzoek schatten astronomen dat er miljarden aardachtige planeten moeten zijn in ons eigen melkwegstelsel. Binnen dertig lichtjaar zelfs honderd aardes op leefbare afstand van hun zon.  ‘It’s Life Jim, but not as we know it.’
Feuten, nu ook superrrr-realistisch
Op tv ging het er al schán-dá-líg aan toe bij de fictieve studentenvereniging H.S.C. Mercurius uit de BNN-serie Feuten. Zuipen, brallen en daarna lekker een ‘wijf aanduwen’. Inmiddels begint de vereniging een geheel eigen leven te leiden. Volgens de Telegraaf werden op een ‘grootsch’ feest vorige week nietsvermoedende gasten getrakteerd op een ontgroening. Wie geen zin had, kreeg nazi-symbolen op het gezicht geschilderd. En naar goed corporaal gebruik ontkent de ‘Mercurius-senaat’ alles.
Rondje om de kerk
De organisatie van de marathon van Utrecht heeft route aangepast. Reden? De leden en reünisten van studentencorps USC hadden zich afgemeld voor het evenement. De route liep namelijk onder de Dom door, maar dat mogen USC’ers niet. De organisatie besloot daarop de route om de toren heen te leggen. Wat een onzin, denkt u? Niet als je de ontstaansgeschiedenis van het mos kent: een corpslid kwam om het leven kwam toen iemand op hem landde na een sprong van het bouwwerk.