Student - 5 april 2012

Wollig

Clemens Oude Groeniger probeert via crowdfunding zijn kudde van 50 Grebbeveldschapen uit te breiden tot 275 stuks. De Wageningse hobbyherder wil zijn schaapjes op het droge. Kosten: 100 euro per schaap. Opbrengst: 120 euro. Te besteden aan lamsvlees, viltworkshops en dergelijke. Een wollig verhaal? Zie www.grebbeveld.nl. Het eerste schaap is over de dam: de Wageningse burgemeester Geert van Rumund. Wie volgt?

Ei
In mei legt bijna geen vogel meer een ei. Slechts vijf procent van de vogels legt het eerste ei in mei. Dat blijkt uit de Eilegkalender op www.natuurkalender.nl. De kalender voorspelt van 35 soorten de verwachte eileg. Hij wordt dagelijks bijgesteld op grond van de weersverwachting. De initiatiefnemers claimen een nauwkeurigheid van vijf dagen. En de vroegste vogel is? De bosuil.
Inbreker
Toen Groningse student Jeroen onlangs thuiskwam was er duidelijk ingebroken. Buiten trof hij de dief aan, die net op zijn fiets klom. Vechtsporter Jeroen trapte hem van zijn rijwiel en sleurde hem zijn huis in, waar de dief zonder morren de tv en computer weer aansloot. Met de gemoederen weer wat bedaard, vroeg Jeroen beveiligingstips van de jongen en bood hem een broodje pindakaas aan. Toen de politie kwam zat de inbreker geduldig op de bank te wachten.
Aantrekkelijk
Lelijkerds opgelet! Hoe meer wodka-tonics mensen drinken, hoe aantrekkelijker andere mensen je gaan vinden. Dat blijkt uit een Londense studie. Proefpersonen kregen foto's te zien waarbij ze moesten beoordelen hoe symmetrisch de gezichten waren. Na enkele drankjes hadden ze moeite om de symmetrie juist te beoordelen, een effect dat bij vrouwen veel sterker was dan bij mannen. De onderzoekers noemen dit het beer goggle effect, of beer blindness. Proost.

Re:ageer