Nieuws - 26 januari 2011

Winter AID

De eerste introductieweek speciaal voor buitenlandse studenten is een feit. In februari beginnen 65 nieuwe masterstudenten aan hun studie in Wageningen. Van 30 januari tot 6 februari kunnen zij de stad en het studentenleven leren kennen.

AID2.jpg
De Winter AID, zoals de introductieweek heet, is niet alleen voor nieuwe MSc-ers. Ook uitwisselingsstudenten zijn welkom. Tot nu toe waren deze studenten min of meer op zichzelf aangewezen. 'Maar ook studenten die niet in september beginnen hebben behoefte aan een goede introductie en kennismaking met Wageningen en de universiteit', vindt Liesbeth van der Linden van Education & Research. Ze organiseert de week, maar studentenverenigingen ISOW en IxESN vullen het avondprogramma.
IxESN organiseert typisch Nederlandse activiteiten: een tandem-excursie met cursus bandenplakken en een stamppottendiner met vlaflip toe. Ook leiden ze nieuwelingen rond tijdens de Wageningen city-tour. ISOW (international student organisation Wageningen) benadrukt juist de culturele kant van het studentenleven. Salsaworkshops, een supersnelle taalcursus en een filmavond.
Net als bij de gewone AID in augustus zijn er mentoren die zich over groepjes nieuwkomers ontfermen. En net als bij de gewone AID zijn er te weinig aanmeldingenr. 'Maar gelukkig is het genoeg voor één mentor per groep', aldus Van der Linden. Mentoren kunnen zich nog steeds melden, en het is zeker minder zwaar dan in de reguliere AID.
De meeste activiteiten zijn besloten, maar wil je de nieuwkomers met eigen ogen zien? Op 5 februari is het afsluitende feest in de International Club.