Student - 21 januari 2016

Winter AID heeft mentoren binnen

tekst:
Linda van der Nat

Voor de kerstvakantie had IxESN al genoeg buddymentoren om de nieuwe lichting buitenlandse studenten op te vangen. In vergelijking met voorgaande jaren is dat ‘enorm vlot’.

Foto: Sven Menschel

Elk jaar is het voor de internationale studentenvereniging IxESN weer lastig om genoeg Nederlandse studenten te vinden die de nieuwe uitwisselings- en Erasmusstudenten wegwijs wil maken in hun nieuwe stad. Voor Nikolaas Tilkin-Franssens, buddycoördinator van IxESN, reden om in november aan de bel te trekken.

Dankzij het aanspreken van bestaande contacten, flyeren én een oproep in de Resource wist IxESN dit jaar binnen vijf weken 39 mentoren te werven. ‘In vergelijking met andere jaren was dit enorm vlot,’ aldus Nikolaas. ‘We hebben zelfs geen bijkomende promostunt hoeven doen.’

De inschrijvingen voor de Winter AID lopen nog, maar het deelnemende studenten wordt momenteel op 200 geschat. Het grootste deel daarvan zijn uitwisselings- en Erasmusstudenten.

Lees ook: